2019 - Námořníci

Pokud jsi byl/byla se mnou na námořnickém táboře a nemáš přihlašovací údaje pro prohlížení fotek, prosím, napiš mi na adresu vodnikhugo(zavináč)gmail.com a nezapomeň se podepsat.

Děkuji. Vodník Hugo

Děti se svými podtácky z čajových sáčků se mohou najít zde.

17. července 2019 - příjezd

Po osmé hodině ranní se u plaveckého stadionu pomalu začala objevovat bílomodrá pruhovaná trička. To jsme byli my - NÁMOŘNÍCI. Abychom mohli odjet na tábor, museli jsme splnit úkoly, po splnění jsme dostali svou hodnost a lodní lístek. Za chvíli už námořníci-čekatelé měli splněné všechny úkoly, mohli jsme se všichni nalodit a odjet do našeho tábora. Cesta utekla rychle, všichni jsme se úspěšně vylodili a u ohniště objevili zprávu od našeho táborového kamaráda Vodníka Huga.

18. července 2019 - Egypt

Ráno jsme se probudili v EGYPTĚ a byla také egyptská rozcvička. Na tři dopoledne pro nás naši skvělí kapitáni a úžasní bocmani připravili kroužky - upekli jsme si trdelník, naučili se uzlovat, šifrovat a jak přežít, vytvořili jsme si prostírání, upletli náramky a nabatikovali trička. Po poledním klidu na všechny čekaly námořnické zkoušky. Hned první den mnoho námořníků čekatelů splnilo úkoly a tak se stali plavčíky. Po poledním klidu následovala egyptská hra, při které bylo potřeba vytvořit pravou egyptskou mumii. Při večerním nástupu byli čekatelé povýšeni na plavčíky. Večer byla hra vedoucích, abychom viděli, že i oni si umí hrát a bavit se.

19. července - Velikonoční ostrovy

Tento den jsme se vylodili na VELIKONOČNÍCH OSTROVECH. Dopoledne jsme tvořili, pekli a učili se při kroužcích. Po odpočinku byly námořnické zkoušky, kde děti zamířily na další hodnost. Po zkouškách byla velikonoční hra, museli jsme vytvořit sochu Moai a převést ji z místa na místo. O večerním nástupu byli povýšeni další úspěšní námořníci. Na konec celého dne byla hra vedoucích, tentokrát vajíčková.

20. července 2019 - Japonsko

Co se to děje? Proč tu mají všichni šikmé oči? Aha! My jsme dopluli do JAPONSKA. Dopoledne byly poslední kroužky, takže všichni námořníci všechno uměli a vytvořili. O poledním klidu jsme se zase pokoušeli, někteří úspěšně a jiní méně úspěšně, změnit svou hodnost v lepší. Odpoledne nás čekala vodní skluzavka, která byla jedním z našich přání hned na začátku plavby. Na skluzavce se všichni vyřádili. Po svačině jsme si připravili vlaštovky na japonskou hru. Při večerním nástupu se opět povyšovali úspěšní absolventi zkoušek.

21. července 2019 - Grónsko

Brr, to je ale zima. Všude byl sníh, protože jsme se ocitli v GRÓNSKU. Ze stanů a chatek vylezli ospalí námořníci, ale brzy se tam vrátili, aby si vzali něco teplého na sebe. Rozcvička byla tematická - koulování a rychlobruslení - v táboře byla veliká legrace. Dopoledne byla grónská hra. Po obědě byly zase námořnické zkoušky, po kterých následovala zimní olympiáda. Některé disciplíny byly opravdu zábavné a vtipné, naši dospěláci se při jejich přípravě vyřádili. Bohužel přišel déšť a sportovní klání tím bylo přerušeno, protože se všichni běželi schovat. Náš smutek z deště, ale hned zahnalo Rádio, které hrálo všechny možné hity a tím rozveselilo naše zmoklé tváře. Když déšť ustal, Rádio vyvolalo krásnou diskotéku v mokré trávě. Večer bylo zase povyšování a potom hned soutěž vedoucích.

22. července 2019 - Indie

Tento den jsme dopluli ke břehům INDIE. Tato země je známá svým cvičením - jógou a tak jsme den začali společným pozdravem slunci. Tentokrát byly námořnické zkoušky už dopoledne, protože jsme odpoledne museli strávit mimo náš tábor. Šli jsme spát pod širák neboli pod širé nebe. Na ohni jsme pekli indický chleba, uvařili si večeři, na kterou jsme si museli ukrást suroviny v táboře. Kdo byl chycen, byl pomalován. A pak jsme si už jen vychutnávali atmosféru mezi oddíly. Hráli jsme různé hry, ale hlavně se starali o oheň a vařili, vařili a vařili.

23. července 2019 - Indie

Pořád jsme byli ještě v INDII. Po probuzení jsme si šli ukrást snídani. Poté jsme hráli hry a do tábora jsme se vrátili až na oběd. Jelikož bylo horko, tak jsme po námořnických zkouškách měli vodní bitvu, při které jsme se pořádně zchladili. Následovala veselá sloní hra z Indie a hned na to proběhla soutěž vedoucích. O večerním nástupu se povýšili další námořníci. Večer jsme měli velmi oblíbený společný oheň, při kterém se po táboře rozléhal smích, tóny kytary a zpěv dětí.

24. července 2019 - Španělsko

Další den jsme se probudili ve ŠPANĚLSKU. Tato země je známá velkým počtem objevitelů, tak i my jsme se vydali poznávat naše okolí a vyšli na celodenní výlet. Někteří námořníci šli na Monínec, jiní do Jistebnice a další si ráno přivstali a vyjeli do Tábora. Po návratu si všichni potřebovali odpočinout, hráli jsme deskové hry, dělali kroniku či jen tak lelkovali na dece a sdělovali si zážitky. Po celou dobu naší plavby kolem světa nám dospěláci hlásili každou půl hodinu, že začínají býčí zápasy. Až dnes se konaly doopravdy. V osm a v půl deváté večer ožilo nádvoří, námořníci se proměnili v býky a toreadory. Při večerním nástupu se vyhodnotila španělská hra a šlo se do kajut, všichni se potřebovali pořádně vyspat na další plavbu.

25. července 2019 - Havajské ostrovy

Hned po probuzení na HAVAJSKÝCH OSTROVECH jsme se roztančili v havajských rytmech. Pak jsme se pustili do přípravy originálního a vtipného divadelního představení, ve kterém se musel vyskytovat alespoň jeden námořník. Po poledním klidu jsme se zúčastnili dalších námořnických zkoušek a následovala vodní bitva. A pak jsme všichni plní očekávání zhlédli divadelní představení všech oddílů. Na konec měli připravené divadlo i kapitáni a bocmani. Tento rok bylo opět originální a hlavně unikátní - byl to muzikál. Také dnes byla tematická hra, havajská a barevná, při které si námořníci vyzkoušeli, jak se dělá míchaný nápoj. O večerním nástupu se jako každý večer povyšovalo na další a další hodnosti.

26. července 2019 - Austrálie

Co se to přes noc stalo? Kam jsme to dopluli? Proč se máme sejít u ohniště? Aha, jsme v AUSTRÁLII a ta je na druhé straně zeměkoule, to znamená, že celý den bude naruby. Na odpoledne si pro nás naše bocmanky připravily hru pro smíšené oddíly, která také byla jedním z našich přání hned na začátku plavby. Museli jsme si postavit loď, díky které jsme mohli vyplout z Austrálie do další krásné země. Tábor se pomalu chýlí ke konci a tak se při večerním nástupu naposledy povyšovalo. Gratulujeme všem šikovným, zručným a obratným námořníkům!

27. července 2019 - Aljaška

Dneska jsme se probudili na ALJAŠCE, místo rozcvičky jsme se, jako správní zlatokopové, prošli lesem a naši nejmenší dokonce našli zlato. Hned ráno jsme upravili keltské bludiště, které jsme společně vytvářeli v roce 2014. Odpoledne na děti i dospěláky čekala velmi žádaná pouť a po ní opět oblíbená dražba. Všechny děti si z ní odnesly nějakou hračku, knížku či jinou věc. Na večerním slavnostním nástupu jsme se dozvěděli, jak dopadla celotáborová hra. Celá plavba byla zakončena slavnostním ohněm, u kterého jsme našli zprávu od našeho kamaráda Vodníka Huga. Ve zprávě bylo, ať k němu přijdeme, že nám chce poděkovat za naše kamarádství a statečnost. Tak jsme za ním při úplné tmě vyrazili a on nám dal dárek na památku. Děkujeme, kamaráde!

28. července 2019 - odjezd

Poslední ráno v táboře bylo ve znamení velkého balení. Samozřejmě byla, jako každé ráno, rozcvička a snídaně. Pak už jen poslední nástup a odjezd domů. Po vystoupení z autobusu jsme s písní na rtech došli k plaveckému stadionu, kde na nás čekali rodiče. Při nástupu v Příbrami jsme si naposledy společně zazpívali a zakřičeli pokřiky.

Tak zase příští rok!

AHOJ – AHOJ – AHOJ!