2021 - Indiáni

Pokud jsi byl/byla se mnou na táboře, který byl plný indiánů a indiánek a nemáš přihlašovací údaje pro prohlížení fotek, prosím, napiš mi na adresu vodnikhugo(zavináč)gmail.com a nezapomeň se podepsat.

Děkuji. Vodník Hugo

20. července 2021

Kolem půl páté odpoledne bylo u brány do tábora živo, začali se sjíždět indiáni a indiánky na letní dětský tábor. Každý rodič se musel nechat skalpovat, aby se děti mohly dostat do tábora. Postupně jsme se rozdělili do oddílů a začali se seznamovat. Obešli jsme si hranice tábora a sepsali táborová pravidla a přání.

21. července 2021

Středeční ráno bylo velice zajímavé, probudili jsme se a u stožáru ležel krásně barevný indiánský lapač a kytara se šifrou, kterou jsme samozřejmě lehce vyluštili. Každý z táborníků dostal za úkol vymyslet si vlastní indiánskou přezdívku, která se skládala z přídavného jména a jména indiána, avšak přídavné jméno muselo začínat na stejné písmeno jako vlastní jméno. Večer u ohně jsme si svá jména sdělili a každý dostal svůj indiánský zpěvník. Ten se se všem hodil při skládání zkoušky zpěváka.

22. července 2021

Ve čtvrtek začaly všemi oblíbené kroužky. Všichni indiáni měli možnost nabatikovat si tričko, odlít stopu ze sádry, vytvořit si korálek, vyrobit si pravý lapač snů, šifrovat a mnoho dalších věcí. Po obědě začali indiánské zkoušky, při kterých si každý indián mohl ověřit, zda má znalosti, které by měl pravý indián mít. Například jsme měli zkoušku bylinkáře, hvězdáře, soptíka, stopaře a jiné. Odpoledne pro nás byl připravená vtipná hra, ve které šlo o to chytit do ešusu, co nejvíce vody z propíchnutého balonku. Večer u ohně jsme měli prvního odvážlivce, který se rozhodl splnit zkoušku zpěváka.

23. července 2021

Páteční dopoledne byly kroužky, kdy se oddíly vyměnily a zkusily si další dovednosti. Z pátku na sobotu také probíhalo, všemi oblíbené, spaní pod širákem. Abychom si mohli uvařit večeři, tak jsme museli jít do tábora a nakrást si jídlo. Aby to ale nebylo tak jednoduché, tak jsme měli chytače (praktikanty čekatele), kteří nás chytali a následně jsme museli jít do vězení, kde na nás čekal trest. Z nakradených potravin jsme si uvařili večeři a pak na nás čekalo překvapení. Každý oddíl dostal těsto na trdelníky, které jsme si upekli nad ohněm. Pak jsme s pohledem na nebe plné hvězd šli spát.

24. července 2021

I sobotní snídani jsme si museli ukrást. Najedli jsme se a pomalu začali uklízet svá místečka, kde jsme spali. Vrátili jsme se do tábora, kde jsme měli poslední kolo kroužků. Bylo velké horko, proto byla vodní bitva, při které jsme se všichni osvěžili. Odpoledne následovala napínavá hra, při níž jsme prokázali svou šikovnost při přenášení ohně.

25. července 2021

Nedělní svačina proběhla jinak než vždycky. Dostali jsme totiž slepici, kterou jsme museli ve smíšených oddílech chytit, zabít, vyvrhnout a poté uvařit podle vlastního receptu a kuchařských dovedností. Zábavná etapová hra zahánění zvěře pobavila malé i velké táborníky. Odpoledne si pro nás naši skvělí a úžasní vedoucí připravili indiádu, indiánskou olympiádu, kde jsme soutěžili v různých sportovních i nesportovních disciplínách. Jelikož večer pršelo, tak náš tradiční večerní nástup musel být přesunutý dovnitř do jídelny.

26. července 2021

Další den při ranním nástupu proběhlo vyhlášení indiády. Ti nejlepší sportovci a sportovkyně dostali diplom a malou sladkou odměnu. Také jsme měli poslední kolo kroužků. O poledním klidu proběhla minidiskotéka. Odpoledne se oddíly vystřídaly u týpí, kdy měl každý oddíl jednu stranu k vyzdobení svou oddílovou barvou.

27. července 2021

Hned ráno na nás čekala hra ve smíšených oddílech Zlatokopové. Každý tým si vydělal peníze, které si férově rozdělil. Pak byl pro všechny táborníky připravený hazard, kde je vedoucí o jejich peníze obrali. Zbylé peníze jsme mohli utratit na oblíbené dražbě. A jelikož si zlatokopové po těžké práci rádi zatančili, tak jsme se od nich inspirovali a čekala na nás tancovačka. Všichni jsme si to moc užili.

28. července 2021

Dopoledne pro nás byly připraveny kroužky, kdy se každý z indiánů mohl zapsat na kroužek, který si chtěl zopakovat. V rámci kroužků jsme připravili takzvaný Setonův hrnec, ve kterém jsme uvařili kuře. Kdo chtěl, mohl kuřecí maso ochutnat. Odpoledne proběhly další zkoušky, kde jsme ověřili, jací jsme indiáni. Během odpoledního programu jsme dotvořili společné indiánské týpí. Následovala etapová hra, při které jsme se procvičili v odhadech různých přírodnin. Při večerním nástupu vedoucí, kteří poslali táborníka na kostku dobra, museli tohoto indiána svézt na zádech a oběhnout s ním nádvoří. Všichni jsme se při tom hodně nasmáli.

29. července 2021

Dnešní den by ve znamení divadla. Každý oddíl si připravil během dopoledne divadelní představení, které po indiánských zkouškách zahráli svým táborovým kamarádům. Proběhlo i představení vedoucích, ale v trošku netradiční formě. Místo vedoucích v představení hráli praktikanti a praktikanti čekatelé. V divadle musel být příběh našeho kamaráda Vodníka Huga. Všem se to moc povedlo. Při večerním nástupu jsme měli novou kostku dobra, která ukazovala jen číslo jedna. To pro nás táborníky byla jasná informace – zítra bude rande naslepo.

30. července 2021

Při snídani se odehrávalo všemi očekávané mega rande neboli seznamka neboli zamilovaný Vinnetou. Při dopoledním programu byla Jelení stezka, při které jsme využili všechno, co jsme se naučili. Kdo se poctivě připravoval na zkoušky, měl velkou výhodu. O poledním klidu byly poslední zkoušky, to znamenalo poslední možnost získat peříčka. Následovala všemi oblíbená pouť. Nakoupili jsme si krásné výrobky, nechali jsme se namasírovat či potetovat barvami na tělo. Při posledním večerním nástupu letošního tábora jsme vyhlásili vítěze celotáborové indiánské hry. Po nástupu jsme se přesunuli k ohni, kde jsme čekali, až se zbarví obloha a my si dojdeme pro dárek od našeho kamaráda Vodníka Huga.

31. července 2021

Z čista jasna byl zase konec tábora. Po předáníí chatek a stanů jsme se nasnídali a společně vyrazili ke statku, kde nás vyzvedl autobus a vezl nás domů za našimi rodiči. Vystoupili jsme a s písní na rtech jsme došli ke kulturnímu domu. Předvedli jsme rodičům, jaké táborové písně jsme se naučili, ukázali pokřiky a společným „Ahoj! Ahoj! Ahoj!“ jsme se rozloučili. Plní zážitků jsme se vydali do svých domovů.